Word een AAI-team

Ga met jouw huisdier op bezoek in zorgcentra en scholen
SCHRIJF JE IN


Zorg met jouw dier voor aaibaar gezelschap

Heb je een hond of kat die dol is op knuffelen, ook met onbekenden? Wil jij samen met je huisdier zorgen voor een beter welzijn in woonzorgcentra, therapeutische instellingen en scholen? Ben je gemotiveerd om een uitgebreide opleiding te volgen? En kan je je regelmatig vrijmaken om een zorginstelling of school in je regio te bezoeken? Dan ben jij misschien wel de vrijwilliger die we zoeken!


Tacha Lambrix
"Leuk initiatief, toffe cursus om AAI-team te worden. Zeer uitgebreide informatie, aangename medewerkers en vlotte communicatie!"
Severine Boelaert
"Ikzelf heb net met mijn knuffelbeer-hond de opleiding AAI-team gevolgd. De opleiding was heel duidelijk, heel interessant, heel inspirerend, heel ..."
Katia Ceulemans
"Alles wordt goed uitgelegd met veel liefde en respect voor mens en dier! Waarin het dier eigenlijk de leiding krijgt over het verloop en of het dier zich er goed bij voelt, wat ik zelf heel erg belangrijk vind."

Een antwoord op al je vragen

Wat is project Aamaai?

In project Aamaai linken we een baasje en een beestje aan een zorginstelling of school in de buurt. Dit AAI-team brengt vreugde, energie en gezelschap naar de leerlingen, patiënten of bewoners. Het resultaat: een beter mentaal welbevinden.

Wat houdt de opleiding in? 

In onze training ontdek je de sterktes van je dier en leer je hun stresssignalen herkennen. Dat is belangrijk om ook het welzijn van je dier te bewaken tijdens de bezoekjes. Daarnaast krijg je tips over hoe je omgaat met de doelgroep van jouw zorgcentrum of school. 

Wat gebeurt er na de opleiding?

Als de training erop zit, plannen we een stage voor jou en je huisdier. Zo kan je samen wennen aan de bezoekjes en heb je ons er nog bij als ervaren gids. Na twee geslaagde stagemomenten kan je vol vertrouwen aan de slag. 

Hoe regelmatig zijn de bezoekjes?

Een AAI-team gaat minimaal 20 keer per jaar langs in hun zorginstelling of school. Dat is ongeveer om de 2 weken.  

Hoe ziet de opvolging eruit?

Om de 6 maanden gaan we mee met jou op visite. Zo blijven we in nauw contact met jou en je dier en blijf jij rekenen op onze inzichten en advies. Daarnaast investeren we in jouw permanente training met meermaals per jaar een lezing, workshop of event te organiseren. 

Wat met de praktische kant?

Die mag je volledig aan ons overlaten. Wij ontfermen ons over de afspraken, vormingen en natuurlijk ook de verzekeringen. Als vrijwilliger kom je bij ons terecht in een hecht team dat zorg draagt voor elkaar en ook regelmatig samen op uitstap trekt.

Gezocht: AAI-teams in deze regio's

Op dit moment zijn we specifiek op zoek naar vrijwilligers voor de volgende locaties. Zit er iets tussen voor jou? Klik door naar de vacature en meld je aan!


  • Schoten (therapeutisch centrum)
  • Linkeroever (therapeutisch centrum)
  • Jette (onderwijs)
  • Huldenberg (therapeutisch centrum)
  • Zoersel (therapeutisch centrum)
  • Geel (woonzorgcentrum)
  • Melle (woonzorgcentrum)
  • Kapellen (therapeutisch centrum)
  • Sint Niklaas (woonzorgcentrum)
  • Brussel centrum (onderwijs)
  • Sint-Katelijne-Waver (woonzorgcentrum)
Staat jouw regio momenteel niet in de lijst? Dan mag je je natuurlijk ook inschrijven. Weet wel dat we afhankelijk zijn van de interesse van een zorginstelling of school. Als we een opportuniteit zien in jouw buurt, nemen we zeker contact met je op.


Heb je zelf al contact met een woonzorgcentrum, therapeutische instelling of school? Dat helpt! Vermeld het zeker in je inschrijving.

Wil je op een andere manier bijdragen?

Help ons projecten zoals Aamaai verder uitbouwen. Doe een gift, start een actie of word een partner.

Abonneer je op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe locaties die een AAI-team zoeken en krijg tips & tricks van onze Apenbende.
Schrijf je in